“БДЖІЛЬНИЦТВО 2024” (літо)

100

 З 14 по 18 серпня 2024 року на території Національного наукового центру «Інститут бджільництва імені П. І. Прокоповича» НААН проходила виставка-ярмарок «БДЖІЛЬНИЦТВО – 2024 (літо)».

Виставка-ярмарок традиційно проводиться у середині серпня. Це вже стало традицією приурочувати її до Дня пасічника, коли завершується основний медозбір і бджолярі мають час, щоб відзначити своє професійне свято, підвести підсумки пасічницького сезону та запропонувати свою продукцію киянам та гостям міста.

У ярмарку взяли участь близько 45 пасічників з Київської, Полтавської, Черкаської, Вінницької, Житомирської, Кіровоградської, Чернігівської та Закарпатської областей. Були представлені різні сорти меду з акації, липи, гречки, ріпаку, буркуну, лучного та лісового різнотрав’я. Також на ярмарку у продажу була інша продукція бджільництва: квітковий пилок, прополіс, маточне молочко, віск тощо. На ярмарку був представлений широкий вибір відмінної вощини від відомої громадської спілки всеукраїнської асоціації «Укрбжолопром». Виробниками пасічницького інвентарю були продемонстровані вулики та комплектуючі до них, інвентар по догляду за бджолами. Лікарські препарати для лікування та оздоровлення бджіл були в експозиції компаній «Броварфарма» та «Медовий рай».

Широкий вибір різних сортів меду міг задовольнити найвибагливіші смаки відвідувачів ярмарку. Висока якість меду, представленого на ярмарку була перевірена та підтверджена науковцями лабораторії методів оцінки якості та безпечності продукції бджільництва.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *